16 Nisan 2016 Cumartesi

ARDUNİO LED YAKMA

ARDUNİO'MUZ İLE LED YAKMA


Bugün sizlere Ardunio kartı ile led (ışık) yakmayı göstereceğim. Ardunio meraklıları ile Ardunio'ya giriş yapmış bulunacağız. Bunun için breadboard , ardunio kartı, 1 tane led, 3 kablo, 1 adet direnç ve usb kablomuza ihtiyaçımız var. İlk fotoğrafımız da gösterilmektedir.




Şimdi bağlantılarımızı sağlayalım. Ardunio üzerinde ki 5v pinimiz "+" yı temsil ediyor Gnd pinimiz "-" yi. Ardunio'da gnd pinimize breadboard da gösterdiğim yere takıyoruz artık breadboard daki gri kablomuzu taktığımız sıra "- "yi temsil etmektedir. Gri kablomuz gnd bağlantımızı sağladı.



Şimdi led'imizi takıyoruz. Gördüğünüz gibi breadboarda istediğimiz yere takabiliriz. Led'imizin uzun ayağı "+" kısa ayağı "-" dir.


Led'imizi 5v ile yakaçağımız için dirençe ihtiyaçımız olacak. 5v yüksek voltaj olduğu için dirençsiz takarsak led'i patlatabiliriz. Dirençimizi Led'imizin uzun yani "+" ayağına bağlıyoruz. Dirençimizin diğer ayağındaki sırada artık "+" temsil etmektedir.



Ardunio'dan yeşil kablomuz sayesin de 5v'umuzu bağlıyoruz. Enerjimizi Ardunio'dan alıyoruz. Dirençimizin "+" ayağına bağlıyoruz.


Ve Led'imizi yakmak üzereyiz. Mor kablo yardımıyla breadboard üzerindeki Gnd'yi bağladığımız sıradan "-" çekiyoruz ve Led'in kısa ayağına bağlıyoruz.



Led'imizi yakmış bulunmaktayız. 



Bu resimden de bağlantılara daha net bakabilirsiniz.

Yararlı olmasını umarak iyi günler diliyorum :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder