11 Nisan 2016 Pazartesi

SCRATCH İLE KENDİ OYUNUMU YAPIYORUM


Hiç düşündünüz mü çocuklarınız saatlerce bilgisayar başında oyun oynamak yerine, kendi oyunlarını yapmaya başlıyor ve oyununu yaparken stratejik düşünme, kodlama, yaratıcılık, hayal gücü, tasarım odaklı çalışma gibi birçok becerisi de gelişiyor. İşte bunlar Scratch programı yardımıyla oluyor. Çocuğunuz yaşayarak öğreniyor ve öğrendikçe zamanını daha verimli kullanmaya başlıyor. Scratch programı nedir? Çocuğuma ne gibi yararları var derseniz size Scratch programını açmak isterim. Google'a scratch yazdığımızda ilk çıkan linke tıklıyoruz.İndirmeden ulaşabilir ve oyunlarınızı tasarlayabilirsiniz.Bilgisayarınıza indirmek isterseniz ise bu imkan da mevcut. Her zaman internet'i kullanmak istemeyebilirsiniz. 

Resimde de gördüğünüz üzere tamamen çocuklar için tasarlanmış karakterler sayesin de çocuğa programlama, algoritma, kodlama öğretilmektedir. Çocuğun teknolojiyi daha verimli kullanmasını Scratch ile sağlayabiliriz. Eğitim alanın da yapılan değişimlerin birçoğu artık kodlama, tasarım odaklı düşünme üzerinedir. Birey çocuğunun iyi bir ezber yapmasını değil, kalıcı olarak, yaşayarak öğrenmesini ister. Çocuklara verilen eğitim deki amaç kalıcı öğrenmelerini sağlamaktır.Programlamanın artık her alanda bizimle olduğu aşikar, ve çocuğun kendi öğrenerek yaptığı ürün ortaya koyması çocuğun merak duygusunu tetikler ve merak ettikçe öğrenmeye devam eder. Ve bunu zamanını boşa harcayarak değilde öğrenerek yapar. Scratch ile çocuklarla gerçekleştirdiğimiz uygulamaları size göstermek isterim.


Scratch'in temeli olan Algoritma kavramını çocuklara anlatmak Scratch'in başlangıcıdır.



Bu resimde bir eğitim de Labirent oyunu oluşturduk. Çocuklar oldukça meraklıydı. Merak herşeyin başlangıçıdır. Gelecek çocuklarımızdır.

Sizlere yararlı olmayı umuyorum. 
Bir dahaki yazımda görüşmek dileklerimle...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder